bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Menu
Download
brochure
Blijf op
de hoogte

Locatie

De Kruidenmeester is gelegen in een parkachtige omgeving aan de Kruidentuin in Barendrecht.DSC_5921
DSC_5833 (1)
DSC_5830
DSC_5867
DSC_5877
DSC_5904
Locatie Kruidentuin
DSC_5894
DSC_5908
DSC_5869
DSC_5849

Over het nieuwbouwproject

De 21 nieuwbouwappartementen van De Kruidenmeester zijn gesitueerd op de plek waar op dit moment de bebouwing van de Kruidentuin 2 staat. Bij de herontwikkeling wordt dit kantoor gesloopt en maakt het plaats voor nieuwbouw. Rondom het gebouw is een parkachtige omgeving met een fraaie waterpartij. 

 • Omgeving

  De Kruidenmeester ligt op ca 6 minuten lopen van het winkelhart van Barendrecht. Naast de planlocatie ligt  gezondheidscentrum De Kruidentuin en basisschool De Hoeksteen. Rondom de locatie ligt een parkachtige omgeving met een fraaie waterpartij. Aan de andere zijde van het water en de weg liggen ruime twee-onder-één-kapwoningen.

  Barendrecht ligt ten zuiden van Rotterdam op het eiland IJsselmonde. Via de wegen A15, A16 en A29 en via het spoor, zijn de omliggende steden eenvoudig en snel te bereiken. Binnen 30 minuten ben je zowel met de auto als met het openbaar vervoer in hartje Rotterdam. 

 • Barendrecht

  Barendrecht behoort tot de stadregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en telt circa 48.423 inwoners. 

  De kern van het oude Barendrecht wordt gevormd door het oude dorp rond de watertoren, maar tegenwoordig is de Middenbaan het centrale winkelgebied. Aan de oostrand hebben veel transportbedrijven hun opslag- en distributiehallen, voor voornamelijk verse groenten en fruit.

  Barendrecht grenst aan de Oude Maas. Hieraan ligt het natuurgebied Carnisse grienden en recreatiegebied de Oude Maas. 
  De Carnisse Grienden is een natuurgebied, dat bestaat uit zeldzame zoetwatergetijdegrienden, die deels verwilderd zijn en deels in cultuur gebracht. De vele knotwilgen staan bij vloed bijna geheel onder water, wat de wandelaar een zeldzaam schouwspel oplevert; alleen het smalle wandelpad is dan nog droog. Naast de vele vogels die er nestelen, is de flora van grote rijkdom. Veel zeldzame planten voelen zich thuis in dit bijzondere moerasachtige gebied. 

  Het centrum van Barendrecht kent een gevarieerd winkelaanbod. Er zijn tevens diverse horeca- en uitgaangsgelegenheden. 

  Barendrecht heeft veel openbaarvervoersfaciliteiten. Drie OV-bedrijven doen Barendrecht aan via bus, trein of tram. 

 • Kruidentuin

  De Kruidentuin is gelegen in een parkachtige omgeving in het centrum van Barendrecht op circa 6 wandelminuten van het winkelhart. De bushalte ligt direct om de hoek; het NS station van Barendrecht ligt echter op slechts 6 minuten lopen.  

  In de directe omgeving liggen tevens basisschool De Hoeksteen en gezondheidscentrum De Kruidentuin. De tegenovergelegen bebouwing bestaat voornamelijk uit twee-onder-één-kapwoningen. 

  Het park Buitenoord ligt eveneens op 6 minuten wandelen.